Föreningens hemsida

Här finns en snabbguide beträffande föreningens hemsida.

Alla SÖU:s förening har rätt till en egen hemsida. SÖU har ett avtal, det så kallade förbundswebbpaketet, med Webbhuset. Det innebär att er förening får en gratis hemsida med adressen www.foreningensnamn.sou.fi, exempelvis www.sidjarvuf.sou.fi.

Om ni av någon anledning inte vill ha en hemsida eller vill använda er av ett annat system kan ni välja att ha sidan ni får från SÖU opublicerad. I vilket fall som helst behöver ni bekanta er med systemet. På varje förenings hemsida finns även en del funktioner som bör användas även om ni inte har hemsidan publik/publicerad.

 

Inloggning

För att logga in på er hemsida behöver ni ha inloggningsuppgifter. Lösenordet och era inloggningsuppgifter har meddelats till föreningens ordförande eller kontaktperson. Vänligen kontakta oss om ni inte har nåtts av informationen (kansli(at)sou.fi). Föreningen har även möjlighet att skapa flera användarkonton till sin sida vid behov, ex. för alla styrelsemedlemmar.

Logga in på er egen SÖU-hemsida gör ni genom att skriva webbadressen tillsammans med tillägget /loggain på slutet – ex. www.sidjarvuf.sou.fi/loggain.  Skriv in era inloggningsuppgifter i fälten.

När ni är inloggade på sidan har ni möjlighet att komma åt intranätet och de olika modulerna såsom platsbokningsystemet och föreningsverktyget.

 

Funktioner på hemsidan:

  • Intranät
  • Evenemangskalender
  • Föreningsverktyget
  • Platsbokning
  • Bokföringsprogram och medlemsregister

 

Layout

Sidornas layout baserera sig på samma grund som denna sida. När ni är inloggade på er sida kan ni även justera layouten så att föreningens hemsida får ett individuellt utseende. Föreningen har själv möjlighet att välja antalet spalter på undersidor, färgval, eget sidhuvud m.m. Naturligtvis erhålls hjälp med detta från SÖU vid behov, t.ex. om ni behöver hjälp med att skapa ett eget sidhuvud.

Föreningen kan själv välja om en viss sidan ska vara publicerad utåt eller inte. När ni loggat in ställer ni in om informationen ska visas utåt eller bara synas för de med inloggningsuppgifter. Detta går även att ställa in på sidnivå så att vissa sidor visas utåt medan andra enbart är för internt bruk.